[vc_row][vc_column]

Ren Røros Frontal er droneoperatør

[vc_column_text]Ønsker man å holde på med droneflyging i kommersiell sammenheng i Norge, må man være en godkjent droneoperatør hos Luftfartstilsynet. Frontal var allerede i 2015 godkjent RPAS-operatør hos Luftfartstilsynet og fortsetter med ny godkjenning etter at kravet om teorieksamen for kommersielle aktører i kategori 2 og 3 ble innført.

Da det finnes en mengde forskjellige dronetyper, har disse blitt delt inn i tre kategorier som bl.a. definerer størrelse og hastighet dronen kan ha. Droneoperatører i den første kategorien kan operere droner som har en maksimal vekt på 2.5 kg og en topphastighet på 60 knop (111 km/h). Operasjonene må skje innen synsrekkevidde i dagslys og innenfor sikkerhetsavstandene som er fastsatt i forskrift om droneflyging.
Det finnes ca. 5300 droneoperatører i Luftfartstilsynets register i denne kategorien i dag.

Droner i den andre kategorien, som er den Frontal tilhører, kan være opptil 25 kg tunge og ha en maksimal hastighet på 80 knop (148 km/h). I denne kategorien er kravet til teoretisk kompetanse strengere enn i kategori 1, og piloter må ha bestått Luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart. Dronene kan da flys maksimalt 400 fot over bakken (122 m), enten innenfor synsrekkevidde, utvidet synsrekkevidde ved hjelp av observatører eller utenfor synsrekkevidde.
I Norge er det per i dag registrert 171 droneoperatører i denne kategorien.

Med våre profesjonelle droner har du en enestående mulighet til å skape helt nye opplevelser. Det kan handle om å vise frem et område eller virksomhet fra et nytt perspektiv. Ved å komme seg opp i luften er mulighetene uendelige. Droneplattformen vår består av Freefly Alta 6, DJI Inspire 2 og DJI Matrice 210 RTK – sistnevnte har IP 43 rating og er spesialutviklet for å kunne motstå radiostøy o.l. under flyvninger rundt strøm-master og andre installasjoner.
I tjenesten du leier hos oss er det inkludert pilot og alt nødvendig utstyr for opptak av de «umulige» bildene. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1461141540389{margin-bottom: 50px !important;}”]Les mer om droner hos Luftfartstilsynet[/vc_column][/vc_row]